Sa Pa

Nu har vi (Karin, Fanny och Rebecka) kommit tillbaka fran en fantastisk vandring i Sa Pa! Vi har besokt flera olika byar och sovit tva natter pa "homestay", alltsa hemma hos de manniskor som bor har. I var grupp var det jag (Karin), Fanny, Rebecka, en estlandare och en hollandare som bada var jattetrevliga. Var guide var en 18-arig tjej som hette Cho som var jattegullig, hon madde dock daligt andra dagen sa da fick vi en ny guide efter lunch som hette Mai. Vi tyckte hon var lite ohovlig forst eftersom hon pratade valdigt lange i mobil (kanndes konstigt att dom ens har mobil...) nar vi precis hade traffats. Men nar hon la pa forklarade hon att hon pratade med hennes 15-ariga van som precis hade blivit kidnappad av en man som ville gifta sig med henne... Man far lite perspektiv pa saker och ting har hehe. Forsta kvallen pa homestay shottade vi en del risvin och hade jattekul haha, perfekt dag och kvall! Andra kvallen pa homestay var det bara jag, Rebecka och Fanny sa da var tempot lite lugnare.

Det ar helt fantastiskt i Sa Pa och jag skulle kunna tanka mig att aka tillbaka igen. Om ca 30 min ska vi ata middag pa hotellet och sen ta taget tillbaka till Hanoi dar vi tar buss till Halong Bay.

Har ingen kamerasladd har nu sa blir tyvarr inga bilder, men tank er den mest fantastiska naturen sa forstar ni kanske var vi har levt de senaste dagarna!

Puss och kram, hade gott haj


Surviving in Sa Pa

Hej igen!

Borjar bli lite ensamt har pa hotellet nu faktsikt. Tur att det finns sa manga trevliga manniskor har iaf! Har atit middag med ett gang australienare ikvall vilket var trevligt! En Vietnames var med ocksa. Skitkul kille...kanske pa grund av att han hangde i baren ungefar hela kvallen. En kille hade kopt en flaska risvin pa marknaden innehallande en kobra, den verkade inte god, luktade fisksas, men han drack den iaf!

Jag har mest sovit dessa dagar, folk borjar val undra vad jag gor har igentligen. Men jag blir battre! Har kollat pa vietnamesiska dokusopor och amerikanska filmer dar dom dubbat bade kvinnliga och manliga skadespelare med samma kvinnliga vietnamesiska rost. Man hor liksom bada rosterna samtidigt, haha!

Jag var iaf nere i byn en svang idag. Konstigt nog ar dom mer internationella har uppe an i Hanoi. Dom har liksom restauranger som "Stek House" och "Italian pizza place". Samtidigt gar det omkring sma inhemska manniskor fran Hmang klanen med korgar pa ryggen och uppdragna trad i handen. En o annan buffalo kan ocksa hanga pa! Kulturkrock! En annan konstig sak ar att dom lagger agg (med skalet pa) pa grillen. Sen nar grillar man egg igentligen? Jattekonstigt. Nu nar jag val tanker efter ar det ganska chill att vara har, alla ar sa vanliga. Alla moter en med ett leende och sager alltid hej, speciellt alla sota barn! Blir pa jattebra humor nar jag gar ner till byn. Blev dock attakerad av en turistgrupp, bestaende av vad jag tror var ett tiotal japaner. Dom skulle ta i hand, pussas, kramas och ta typ 100 kort. Trodde jag skulle bli meddragen dar ett tag men jag lyckades till slut ta mig darifran med livet i behall!

Nu borjar dock myggen komma fram sa jag maste bege mig. Imorn by dinner kommer mina homies tillbaka fran vandringen, jag hopas dom har overlevt och inte fatt i sig allt for mycket risvin!

puss o kram Nathalie


Sa Pa

Hallâ hallâ!

Just nu ar vi uppe i norra vietnam, i en bergsstad kallad Sa Pa. Har bor flera inhemska etniska grupper, den storsta kallá Hmong och ar en gammal stam som finns pa fler platser i varlden. Kvinnorna bar speciella fargglada klader medans mannen ser ut som de fleste Vietnameser. De bor i byar runt om i bergen och forsorjer sig pa jordbruk och turism. Jag tror aven att de bedriver handel med deras handgjorda vaskor, sjalar, klader mm. Det ar genom handeln de lar sig prata engelska (de pratar mkt battre engelska an folket fran stan). 

Tyvarr har jag (Nathalie) blivit dalig (antagligen av maten). Darfor stannảr jag pa ett hotell medans de andra ar ute och vandrar i tre dagar. De kommer bo hemma hos folket har i deras byar, en natt hos var guide Chu. Jag ska kolla runt har i byn nar jag orkar. Det finns en fin sjo, kyrka, museeum och marknad att undersoka! Bâra att vâra har ar valdigt speciellt, allt ar valdigt vackert och tyvarr svart att fanga pa bild!



Karin mellan tva kvinnor pa var forsta tur. Hon ar ungefar dubbelt sa stor som dem...



Alla barn springer omkring i bergen. De flesta har endast t-shirt pa sig. Har leker tva barn, det ar svart att se pa bilden men precis vid kanten dảr de sitter ar det ett stup rakt ner, holl pa att skita ner mig nar jag sag dom!













Hanoi el grande finale!


Forsaljare pa gatan. Ser dessa manniskor overallt och dom kan salja exakt vad som helst!



Forsta kaffet! Weasel kaffe som tydligen ska vara det dyraste i hela varlden. Valdigt starkt men med lite vatten och kondenserad mjolk i som blev det super!


Vi spenderade manga timmar pa en enorm inomhusmarknad. Sjukt trangt, hetsigt, varmt, intensivt och saklart jattekul!


Har har vi kopt med oss mat for att ata vid sjon. Karin och Nathalie har inga problem med pinnarna utan det funkar fint, Rebecka och Fanny far dock kampa lite mer for att fa i sig mat...

Nu ska vi checka ut fran hotellet och sedan bege oss till forst en matmarknad och sen en annan marknad! Ikvall tar vi nattaget upp till Sa Pa dar det blir vandring.

Hade gott haj

Absolute Hanoi vol.3


Stretching i Moskva


Nathalie gillar kaffe!


Inga konstigheter.


Romantik pa hogsta niva. Vi bor ganska nara den stora sjon som ligger mitt i centrum av Hanoi. Har ater vi medtagen mat pa kvallarna och promenerar. Sjon fungerar som motesplats for hela Hanoi, alla aldrar; small, medium, large...


Stammis-haket mitt emot hotellet. Har kakar vi mat for ca 7 kronor, delicious!


Buddistiskt bonetund pa kvallen, nara nattmarknaden vi var pa. Vi hittade senare en annan marknad som vi shoppade en del pa, dock var det inte populart att pruta. Da fick man ett rungande "NOOO!" och sen var det bara att forsoka blidka med halvdana vietnamesiska fraser...


Kvallsmys vid sjon. oj Rebecka var visst hungrig.

Doi'n fine in Hanoi


Har ligger Karin och Nathalie pa hotellrummet. Vi sov 12 timmar forsta natten, jatte trotta saklart. Efter forsta frukosten vid 8 pa morgonen (som bestod av farsk frukt, brod och nudlar) sa somnade vi igen och gick inte upp forran halv ett da vi gick ut pa stan.


Papporna har bra kontakt med sina barn och verkar vara delaktiga i deras uppfostran, det ar vanligt att man ser fader som leker och promenerar med barnen i parker och pa gator. Har blaser en pappa sapbubblor for sin son. Kortet togs pa vad som kan liknas vid ett torg eller en samlingsplats. Alla generationer kan hittas vid dessa platser: ungdomar som breakdansar till hiphopmusik, barn som aker rullskridskor, barnfamiljer och aldre.


Hanoi dag 1!

Xin Chao!

Igar var var forsta dag pa stan och den borjade med lunch vid sjon. Goda konstiga kottbullar i tomater! Efter det tog vi oss en tur runt sjon som ligger mitt i Hanoi. Manga karleksfulla vietnameser sitter har och chillar. Vi trodde oss aven bevittna ett brollopspar men langre bort sag vi en fotograf och flera vietnameser som stylades i brollopstema och fotograferades vid sjon. Kvinnorna var jattevackra!

 Nar vi val skulle tillbaka till hotellet tog det oss en EVIGHET eftersom receptionisten pa vart hotell hade markerat fel plats pa kartan, gallande var vi bodde. Vi fragade overallt men gick bara runt i cirklar.... det va asvarmt och vi var astrotta! Karin deckade pa hotellet senare och forstod inte att hon var i Hanoi nar hon vaknade upp...

Vi at middag lite senare pa ett "turiststalle" dar priserna var SANSLOSA! Rebecka fick punga ut 210 000 for hela kalaset! Tur att det var dong... Middagen var anda dyr (25 spann) Idag at vi godare mat for tio kr som verkar vara ett normalt pris om man ater pa gatan. 

Hela ganget deckade pa rummet klockan atta efter lite hang vid sjon och span pa sota barn som lekte i en park! 

 Datorn e cp darav inga bilder tyvarr!


Antligen framme!!

Efter en lang men forvanansvart smidig flygtur ar vi nu framme pa vart hotel i Vietnam!!!!!! Klockan ar 10.12 lokal tid och vi ska nu ata nagonting och kika runt i omradet tills vi far varat rum vid 12.

Vi akte med Aeroflot som ar omtalat for att inte vara ett sa bra flygbolag, men vi maste pasta att vi ar valdigt nojda! Flygmaten var helt okej och vi fick vart bagage snabbt nar vi landat. Inget att vara radd for dar inte. Taxin fran flygpaltsen till hotellet tog ca 50min och det vi sett av Ha Noi hittills har varit mycket positivt :D "Risfalten blandas med sota hus och galna mopedister" - Rebecka...

Laget ar under kontroll och vi ar sa taggadeeee! Precis bredvid hotellet ligger en kaffeaffar, vietnamesiskt kaffe ska ju vara valdigt gott om ryktena stammer, det ska vi nu ta reda pa! Nathalie ar exalterad.

Tandborstning pa mellanlandningen i MOSCOW.

PUSS&KRAAAM till er dar hemma

Vamos a la playa

hahaha




/Karin

21-09-11

Det här är statusen hemma hos mig (Karin) just nu!



Jag har svårt för att packa ner någonting förens precis innan jag ska åka men allt är framlagt och sorterat i olika påsar som är köpta på naturkompaniet. Igår kväll testpackade jag ryggsäcken och blev lite chockad när den blev helt full, trodde jag skulle ha lite plats kvar... Den väger dock bara 10kg när allt är i.

LÄNGTAR TILL I NATT!


Hej och välkomna

Vintern/våren 2011 kom vi på det: Let's go to Asia! Skolbänken byts i höst ut mot sol, äventyr och vätskebrist! 22 September lyfter flyget till Vietnam där vi senare tar oss vidare till Singapore, Malaysia och Thailand.

Vi är fyra reseledare på bloggen: Karin, Nathalie, Fanny och Rebecka!

Kaboooom

Klart slut på inlägg nr 1

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0